vintermys.blogg.se

Rabarberchutney

Publicerad 2015-09-13 12:31:38 i

Igår var jag hemma hos mamma o pappa o skördade sista rabarbern för i år, så idag passa jag på att göra en rabarberchutney. Jag har varken gjort eller ätit det förut så jag har inte riktigt något att jämföra resultatet med. Tanken var att använda lite juliga kryddor så den passar till jul. Eftersom det är ganska mycket socker i den så håller den sig flera månader i kylen. Jag tror den kommer passa till både julbordet o som kall sås blandat med crème fraiche. 

Det här använde jag mig av: 
500 g rabarber 
1 rödlök
1 schalottenlök
1 dl Farinsocker
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Syltsocker
2 tsk Ättika
Kanel
Ingefära
Kryddpeppar
Salt
  
Det enda man behöver o göra är att dela rabarbern o löken i mindre bitar o sedan lägga i alla ingredienser i kastrull o koka  i ca 30 min. Jag har inte skrivit något mått på kryddorna eftersom jag bara tog i på känn, men runt i tsk av varje tror jag blir bra. Sedan är det bara o smaka av o hälla upp på burkar.





Av denna sats fick jag en stor burk o två lite mindre, perfekt att ta med o ge bort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

MajaKajsa

Jag är en jultokig tjej som är 24 år gammal och bor i Värmländska Sunne tillsammans med min sambo och våran katt. På min blogg kan ni läsa om det mesta som hör julen till. Jag tycker om bakning, matlagning, inredning och lite pyssel som ni kommer få ta del av.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela