Recept på pepparkakscheesecake med lingon!
Smidig att göra i förväg och sedan ha i frysen tills det är dags att fika, tänk bara att ta ut den en kvart innan det är dags, så går det lättare att skära!
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
ca 1 dl lingonsylt
pepparkakor efter smak
passar till en springform på 24 cm.
Gör så här:
Dela äggen. Börja med att vispa upp äggvitorna till ett fast vitt skum. Du ska kunna vända den uppochner.
Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet med elvisp.
Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet på låg hastighet.
Vispa grädden lagom fast i en egen bunke.
Rör sedan försiktigt ner den vispade grädden i smeten tillsammans med lingonsylten.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna och blanda in smeten.
Krossa pepparkakorna i en mixer eller för hand med hjälp av en kavel.
Strö ut hälften av pepparkakssmulorna i den form du vill använda och häll smeten ovanpå och bred ut den. Strö sedan på resten av smulorna och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Vid servering är det bara att garnera som man vill eller servera den som den är.
